Onze Top 4
Speciaal voor u geselecteerde Droge Worsten
Droge Worst Pikant
Heerlijke pikante droge worst zoals we alleen in Nederland maken, perfect voor de lekkere trek.Al on..
Franse Droge Worst 5 Pepers
Heerlijke Franse droge worst met 5 verschillende pepers, deze worst is pittig en heerlijk kruidig va..
Franse Droge Worst Blauwe Kaas
Heerlijke Franse droge worst met Bleu d'Auvergne, een heerlijke zachte nasmaak van blauwe kaas.Een v..
Franse Droge Worst Knoflook
Heerlijke Franse droge worst met knoflook, de fransen weten wat echt knoflook is.Een van de eerste v..
Droge worst is een iconisch product met diverse streekgebonden varianten. Het is een populair item in Nederlandse delicatessenwinkels, vaak geserveerd als aperitiefhapje of als onderdeel van een smakelijk borrelplateau.
Droge worst bewaren
Bij droge worst is lekker snel opeten het beste advies is. Natuurlijk begrijpen we dat dit niet altijd handig is. Gelukkig zijn er meerdere manieren voor het bewaren van gedroogde worst: in de koelkast, in de vriezer of op een koele droge donkere plek.
Eigenlijk is de keuze tussen een koele droge en donkere plek en de vriezer het meest afhankelijk van hoe snel u de worst opeet. Is dat binnen 1,5 week dan raden wij aan dat u de worst bewaart op een droge donkere plek waar de temperatuur circa 20 °C is. Een optie is om de worst in mandje – met daarover een theedoek – te leggen. Ophangen van de worst is ook mogelijk. De worst wordt in de loop van de tijd harder en sterker van smaak. Het is mogelijk dat de worst wit gaat uitslaan. Het witte kan geen kwaad, dat is zout.
Wilt u toch overstappen naar invriezen of koelen in de koelkast? Doe dit dan binnen een week. Eet u de worst binnen nu en een maand dan raden wij invriezen in een diepvrieszak aan. De smaak en kwaliteit veranderd dan bijna niet. De textuur blijft eveneens behoorlijk goed behouden. Een paar dagen de worst in de koelkast laten liggen is fijn voor als u een wat zachtere worst wilt.
Gedroogde worst zwanger
Droge worst eten bij zwangerschap raadt men vaak af. Dit is omdat worst zoals bijvoorbeeld salami of cervelaat niet boven de 70 °C is verhit. Verhitten boven de 70 °C zorgt ervoor dat de listeriabacterie niet overleeft. Bent u zwanger en wilt u toch deze worst eten? Dan adviseren wij u om de worst bijvoorbeeld in een pizza verwerken. In de oven zal de worst ruimschoots de temperatuur halen.
Wilt u in stijl een pizza met droge worst eten? Denk dan aan onze gedroogde worst met Italiaanse kruiden. Een heerlijk worst die ook nog eens lactose- en glutenvrij is.
Droge worst kopen
Droge worst kopen bij de worstshop gaat eenvoudig via onze website. Wij bieden diverse Franse en Nederlandse gedroogde worsten voor een aantrekkelijke prijs. Er zijn ontzettend veel soorten gedroogde worst. Zo zijn er in onze webshop naast de gedroogde worst met Italiaanse kruiden de volgende Nederlandse worsten: Friese gedroogde worst, Groninger gedroogde worst, naturel gedroogde worst, knoflook gedroogde worst, pikante gedroogde worst, gedroogde worst met knoflook, gepeperde droge worst en gedroogde worst met walnoot.
Daarnaast bieden wij heerlijke Franse gedroogde worsten: met vijf pepers, blauwe kaas, chorizo, eekhoorntjesbrood, espelette de piment, everzwijn, fazant en cognac, hazelnoot, hert, walnoot, knoflook, rode wijn en sjalot, venkel en vijgen.
Een heerlijke gedroogde worst: die koopt u bij de Worstshop. Bij ons kiest u voor een persoonlijke benadering waarbij wij u graag informeren. Neem bij vragen dus gerust contact op met ons. Wij staan niet voor niets ook op markten: daar maken wij graag een praatje met onze klanten. Waarbij we ze graag verrassen met onze heerlijke worsten en mooie voordeelacties.