Droge worst kopen bij de Worstshop is kiezen voor kwaliteit én een zalige
smaakbeleving. Bij ons vindt u droge worsten in diverse bijzondere smaken die u
laten watertanden bij de eerste aanblik. Deze delicatesse is de perfecte combinatie
van vlees, kruiden en specerijen die de smaakpapillen verleiden en u doen
verlangen naar meer.
Gedroogde worst proeven
Bij het proeven van onze droge worsten, merkt u dat de smaken zich op uw
tong ontvouwen en u de heerlijke smaak van het zorgvuldig geselecteerde vlees
proeft. Onze worsten zijn met zorg gedroogd en gerijpt, waardoor het zijn
karakteristieke textuur en smaak heeft. Daarbij zijn de ingrediënten van de
gedroogde worst goed in balans. Nog een voordeel is dat onze Nederlandse gedroogde
worsten allemaal gluten- en lactosevrij zijn.
Soorten droge worst
Gedroogde worsten zijn er in meerdere varianten met hun eigen kenmerken. De
meest droge worsten zijn van enkel varkensvlees. Soms gebruikt men vlees van
een ander dier, waarbij de worst in bepaalde gevallen wordt aangevuld met
toegevoegd vlees of vet van varkens. Dit is zo gedaan, omdat het vet zorgt voor
een aangenaam gevoel in de mond.
Er zijn ontzettend veel soorten gedroogde worst. Zo zijn er in onze webshop
de volgende Nederlandse worsten:
- Friese
droge worsten, oftewel gerookte droge worst.
- Groninger
droge worsten. Dit is droge worst met kruidnagel.
- Naturel
droge worsten.
- Italiaans
gekruide droge worsten.
- Droge
worsten knoflook.
- Peper
droge worsten.
- Pikante
droge worsten.
- Droge
worsten walnoot.
De bekendste Nederlandse gedroogde worst is de naturel droge worst. Dus, zeg
maar ‘de gewone droge worst’. Bij ons kunt u deze worst herkennen aan het
groene touwtje. Mits het geen Franse worst is uit ons assortiment. Elk land en
elke leverancier heeft namelijk qua kleur van het touwtje een eigen gebruik. In
ons assortiment zijn er naast de Nederlandse droge worsten ook Franse droge
worsten. Deze zijn ook van een hoge kwaliteit. Zo won onze Franse droge worst de
prestigieuze Medaille d’or Saucicreor in Frankrijk.
Droge worst bewaren
Droge worst is een heerlijk en veelzijdig product dat op verschillende
plekken kan worden bewaard. Zo kunt u een droge worst in de koelkast, in de
vriezer of een koele donkere plek bewaren. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en
nadeel.
Droge koele plek, koelkast of
diepvries
Het beste advies voor het bewaren is eigenlijk gewoon lekker snel opeten.
Gaat uw voorkeur echter uit naar een wat hardere gedroogde worst met een
sterkere smaak? Dan is een donkere droge plaats op kamertemperatuur (20 graden
Celsius) geschikt. U kunt de worst ophangen of op een papier leggen. Een andere
optie is om de worst in een mandje te leggen met daarover een theedoek.
De worst kan wit uitslaan, maar dat is niet erg. Dat witte is zout. Houd er
rekening mee dat een worst niet te lang op een droge donkere plek kan. Na twee
weken is de worst al snel te hard om te eten. Dus na zeg maar maximaal een
week, is verplaatsen naar de koelkast of de diepvries handig. Het beste blijft
natuurlijk op tijd opeten.
Vindt u een iets zachtere worst lekkerder? Dan is een paar dagen in de
koelkast bewaren een aanrader. Voor een lang behoud van de smaak en de
kwaliteit bevelen we bewaren in de diepvries in een diepvrieszak aan. Dan
veranderd de smaak en de textuur nauwelijks.
Houdbaarheid gedroogde worst
Hoewel de houdbaarheid mede afhankelijk is van de soort worst is gedroogde
worst in het algemeen lang houdbaar. Dat gedroogde worst zo goed houdbaar is,
komt door het zout, het drogen én door de fermentatie in het droogproces.
Een droge worst is in de diepvries maximaal zo’n 3-6 maanden houdbaar bij
-18 graden Celsius. Een voordeel van bewaren in de diepvries is dat het
velletje makkelijker eraf kan als de buitenkant iets dooi is, dan is het
namelijk een beetje vochtig. Dus als u het velletje van een droge worst uit de
koelkast eraf wil, is het ook handig dat u de worst even nat maakt. In de
koelkast is droge worst ongeveer 1 maand houdbaar.
Bij aangesneden droge worst is het belangrijk dat u het snijvlak afdekt.
Daarbij adviseren wij de worst niet te lang meer te bewaren. Maximaal zo’n 4
weken. Snijden zorgt sneller voor smaak- en aromaverlies.
Geschiedenis van droge worst
Droge worsten zijn worsten die na het vullen opgehangen worden en zo drogen.
Roken boven een vuur van houtsnippers en turf is ook mogelijk. Vroeger was er
nog geen koelkast of diepvries en zocht men naar manieren voor het houdbaar
houden van vlees. Een oplossing hiervoor was het pekelen, roken of drogen van
vlees.
Met gedroogde worst was er een langere houdbaarheid en kon men toch vlees
eten. Vlees met mineralen zoals ijzer, zink, selenium en magnesium. Dit zijn
allemaal belangrijk mineralen voor diverse processen in het lichaam.
Gedroogde worsten zijn typische streekproducten. Ze worden met name in het
noorden van Nederland nog veel gemaakt. Iedere streek heeft zijn eigen product
met een eigen kenmerkende wijze van kruiden, waarvan de bekendste de
Groningerworst met kruidnagel is.
Gedroogde worst voor lunch, borrel
en gerechten
Droge worst is nog steeds een bijzonder geliefd product dat op menig tafel
staat. Het is niet alleen lekker voor bij de borrel. Gedroogde worst is bij
uitstek een lekkernij dat net zo goed bij de lunch en diverse gerechten tot
zijn recht komt. Ideaal voor uzelf of om te delen met vrienden of familie. Voor
elke gelegenheid een delicatesse voor vleesliefhebbers en fijnproevers. Laat u
verleiden door de smaak van deze smakelijke gedroogde worsten of geef iemand
heerlijk droge worsten cadeau. Ten slotte nog een laatste tip: eten van
gedroogde worst doet men bij voorkeur bij kamertemperatuur. Dan komt de smaak
het best tot zijn recht.
Droge worst kopen
Als u droge worst kopen wil, is de worst bij Worstshop niet alleen speciaal
vanwege de uitstekende kwaliteit en de smaak. Onze kortingsdeal van 4
Nederlandse worsten voor maar €10,- is evenzeer een aangename verrassing. Als u
bij ons droge worst bestelt, dan loont meer kopen dus echt. Vragen over onze
droge worsten? Neem dan contact op met ons: info@worstshop.nl.
Wij helpen u graag verder.
Friese Droge worst gerookt
Friese droge worst is een heerlijke delicatesse. Perfect voor de lekkere trek. Het bereidingsproces..
Groninger Droge Worst Kruidnagel
Groninger droge worst is een streekgebonden lekkernij uit de provincie Groningen. De worst staat b..
Droge Worst Italiaanse kruiden / Mediterraan
Heerlijke Droge Worst met Italiaanse kruiden zoals we alleen in Nederland maken, perfect voor de lek..
Droge Worst Knoflook
Heerlijke Droge Worst met knoflook zoals we alleen in Nederland maken, perfect voor de lekkere trek...
Droge Worst Naturel
Heerlijke Droge Worst naturel ook wel bekend als Drentse droge worst, perfect voor de lekkere trek.A..
Droge Worst Peper
Heerlijke Droge Worst met peper zoals we alleen in Nederland maken, perfect voor de lekkere trek. Al..
Droge Worst Pikant
Heerlijke pikante droge worst zoals we alleen in Nederland maken, perfect voor de lekkere trek.Al on..